Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Våkn opp! | Main | Lynrask tunfiskrøre »
tirsdag
jan152013

Enkel tomatsuppe

MIDDAG/LUNSJ: En favoritt hos små og store i januar.

I disse dager er enkelt og rimelig kjærkomne stikkord for mange av oss på middagsjakt, og suppe er en fin måte å nå dit. En enkel tomatsuppe kan dessuten være en flott anledning til å teste ut tipset mitt om å salte underveis.

Poenget med denne tomatsuppa er å gjøre det enkelt, men det er noen momenter jeg synes er verdt å ta i betraktning:

  • Surr løken så lenge at skarpheten blir borte og sødmen kommer frem. Om du vil ha litt røykkarakter i suppa kan du surre løken gyllen.
  • Bruk de beste tomatene du får tak i, og vinterstid er det klart beste alternativet kvalitetstomater på boks.
  • Vurder selv hvor mye chili du vil tilsette. Jeg elsker kontrasten mellom kicket fra chilien og harmonien rømme eller creme fraiche gir.

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

Tomatsuppe

TIL 4

3 ss olivenolje
1 rødløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1/4-1/2 ts chiliflak
2 bokser gode tomater
1 ts rørsukker, evt annet sukker
5 dl vann eller grønnsakskraft
2 ts sherryeddik, evt annen vineddik
Salt
Creme fraiche eller rømme

  • Varm en kasserolle med olivenolje over middelslav varme, og surr løk og hvitløk i 5-10 minutter.
  • Tilsett chili, og surr i 1 minutt til. Tilsett så tomater og sukker, og kok opp.
  • Tilsett vann eller kraft og kok opp. Syd i 10 minutter.
  • Kjør med stavmikser eller blender. Smak til med salt og sherryeddik.
  • Server med en klatt creme fraiche eller rømme.

Reader Comments (2)

Middagstips som sendt fra oven i dag! Byttet ut rømmen med noen torskebiter i et par minutter og et lett dryss persille til slutt. Det ble kjempegod fiskesuppe med sting i.
januar 21, 2013 | Unregistered CommenterVegard
Så bra! Gøy å høre, Vegard.
januar 21, 2013 | Registered CommenterHåvard Egge

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.