Min minestronesuppe

MIDDAG/FAMILIEMIDDAG: Sunn, mettende og sabla god.
Minestronesuppe er en grønnsakssuppe fra Italia som serveres med pasta eller ris. For meg er det viktig å lage den med pancetta, som sammen med en god kraft, og gjerne en parmesanskorpe, gir en flott dybde. Les her hvor lett du lager fantastisk hjemmelaget pancetta.
Jeg lager minestronesuppe hele året med de grønnsakene som er i sesong. Bruk gjerne det du har liggende hjemme, og ikke vær veldig nøye med målene, men følg gjerne tipset mitt om å salte underveis.
Følg Entusiastisk mat på Facebook!
Oppskrift på minestronesuppe
Til 4
4 ss olivenolje
1 løk, hakket
200 gram pancetta, skjært i staver på 1x1 cm
3 hvitløksfedd, finhakket
3 gulrøtter, i små terninger
3 stilker stangeselleri eller 1/3 sellerirot, i små terninger
1 tørket chili, finhakket eller 0,5 ts chiliflak (kan sløyfes)
1 boks hakkede tomater
1 liter lys kyllingkraft (evt grønnsakskraft)
Skorpen av en parmesanost (kan sløyfes)
10 store grønnkål- eller savoykålblader, skjært i ca 3 x 3 cm
150 gram makaroni
250 gram kokte kikerter (kan erstattes med bønner eller grønne erter av god kvalitet)
1 potte basilikum, hakket
God olivenolje
- Varm opp en kasserolle over middelshøy varme. Tilsett olivenoljen, og stek pancetta i 3-5 min til begynner å få farge.
- Tilsett løk, hvitløk, gulrot og selleri, og stek under omrøring til begynner å bli gyllen.
- Tilsett tørket chili siste minuttet om du vil bruke det.
- Tilsett tomater og kraft og kok opp. La dette syde i 5 minutter.
- Tilsett kål og parmesanskorpen, og syd i 10 - 15 min til alle grønnsakene er møre.
- Kok makaroni al dente. Sil av.
- Kok opp saltet vann. Gi erter/kikerter et oppkok. Sil av.
- Smak til suppa med salt og nykvernet svart pepper.
- Fjern parmesanskorpen og tilsett makaroni og erter/kikerter.
- Tilsett basilikum og server.
- Hell over god olivenolje og eventuelt nyrevet parmesan ved servering.
Reader Comments