Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Chili con carne | Main | Varm sjokolade »
torsdag
apr182013

Ovnsbakt laks med dill

MIDDAG: Enkel middag med laks.

Middagsmat som lager seg selv er alltid kjekt å ha på reportoaret. Ovnsbakt laks med dill er enkel å tilberede og smaker nydelig til tross for få ingredienser.

Jeg synes denne retten blir aller best med nypoteter og en enkel agurksalat eller kokte gulrøtter.

God middag! 

Følg Entusiastisk mat på Facebook!   

Oppskrift på ovnsbakt laks med dill

TIL 2

400 gram laksefilet 
0,5 boks creme fraiche
5 ss melk
sitronsaft
dill
salt

  • Del fisken i porsjonsstykker på omkring 100 gram, og legg de i en ildfast form.
  • Salt fiskestykkene godt og skvis over litt sitronsaft. Dryss over litt hakket dill.
  • Bland sammen creme fraiche og melk, og smak til med litt salt.
  • Hell blandingen over fisken, og dekk formen med aluminiumsfolie.
  • Bak i ca 10-20 minutter på 200 grader til fisken er slik du liker den. Tips! Til denne retten pleier jeg å bake fisken til den er 50-60 grader, og hos meg pleier det å ta omkring 12 minutter. Hvor lang tid det tar avhenger av ovnen og temperaturen på ingrediensene når de går inn i ovnen (i tillegg til størrelsen på fisken), så bruk gjerne et steketermometer om du vil være nøyaktig.
  • Ta formen ut av ovnen. Dryss over masse hakket dill, og server fiskestykkene med litt sitron som kan skvises over.
  • Igjen i formen har du en saus som er litt klumpete. Rør godt rundt, slik at sausen får en nesten helt jevn konsistens, og server sammen med fisken.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.