Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Agurksuppe | Main | Grillede middelhavsgrønnsaker »
tirsdag
jul162013

Linseragu

MIDDAG/VEGETAR/TILBEHØR: Sunn vegetarmiddag eller perfekt tilbehør til det meste.

Linseragu er kjempegodt og passer til omtrent alt som er grillet, stekt eller bakt. Kjøtt, fugl eller fisk. Prøv for eksempel å grille noen gode pølser eller svinenakke i skiver til, eller bare bak god fisk til. Eller så kan du spise linseraguen alene. Dette er proteinrik vegetarmat som metter på egenhånd, og med en klatt creme fraiche eller yoghurt samt litt godt brød til er ikke savnet etter kjøtt og fisk så ille.

Som jeg har fortalt på Facebook-siden tidligere i sommer så har jeg laget en batch med den fransk-indiske krydderblandingen vadouvan. Krydderblandingen tilfører på en elegant og subtil måte mye smak til linseraguen, men du kan utelate den helt eller erstatte med de krydrene du liker så lenge du er forsiktig med mengden - vadouvan er nemlig veldig mild.

Bruk gjerne oppskriften min som et utgangspunkt og varier med de grønnsakene og urtene du liker.

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

Oppskrift på linseragu

200 g puylinser
1.5 liter vann
3 ss olivenolje
1 løk eller rødløk, hakket
3 hvitløksfedd, finhakket
3 ss vadouvan krydderblanding (kan sløyfes eller byttes ut med en mindre mengde (1 ts?) valgfritt krydder)
3 gulrøtter, i små terninger (kan sløyfes)
1 boks kikerter, avrent (kan sløyfes)
3 tomater uten innmat, i terninger (kan sløyfes)
noen skvis sitronsaft
5 ss hakket persille
2 ss god olivenolje
salt
creme fraiche eller yoghurt

  • Skyll puylinsene og sil av vannet. Kok opp 1.5 liter vann. Tilsett linsene og la de syde i 15-20 minutter til linsene akkurat er møre. Sil vekk kokevannet. Smak til linsene med salt.
  • Varm opp en kasserolle med 3 ss olivenolje over middels varme. Surr løk, hvitløk, gulrot og vadouvan krydderblanding i 5 minutter
  • La kikertene renne godt av og tilsett de i kasserollen i de siste 2 minuttene. 
  • Tilsett de kokte linsene og varm opp.
  • Rør inn tomatterningene og persillen og smak til med sitronsaft, salt og god olivenolje.
  • Server med creme fraiche eller yoghurt.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.