Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Bifftartar | Main | Linseragu »
tirsdag
jul302013

Agurksuppe

 

FORRETT: Agurktider.

Denne uka har jeg hatt hyggelig besøk fra Ranheim Avis som kom for å lage en sak om ENTUSIASTISK MAT. Jeg foreslo å lage forskjellige retter med agurk, og agurksuppa som står i oppskriften under er en av rettene som kommer på trykk i morgen.

Jeg synes det var på sin plass å slå et slag for agurken som har sesong i Norge sommerhalvåret og er en flott ingrediens med renhet og friskhet som passer til mye.

Når du lager mat med agurk kan det være verdt å skrelle det trevlete mørkegrønne skallet samt skrape ut kjernehuset - det er agurkkjøttet som smaker godt!

Agurken trives ekstra godt sammen med salt, yoghurt, dill og syre fra sitron eller eddik, så i denne suppa er alle disse ingrediensene inkludert.

De salte agurkstripene i oppskriften kan også brukes som garnityr til andre delikate fiskeretter.

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

Oppskrift på agurksuppe

TIL 4-6
3 agurker
1 ts salt
1 sitron
2-3 ss gresk yoghurt
Salt

Laksetartar:
300 g laks
3 ss finsnittet gressløk
1 ss sitronsaft
1-2 ts finhakket sitronskall (bare det gule)
1 ss god olivenolje
Salt

Dill til pynt
  • Skrell alle agurkene med en grønnsak/potetskreller e.l. og kast alt det mørkegrønne skallet.
  • Skjær lange tynne (ca. 0,4 x 1 cm) striper uten innmat/kjernehus av den ene agurken. Spar avskjæret og kjernehuset til suppa.
  • Legg agurkstripene utover en form og strø over 1 ts salt. Frys i 1 time.
  • Grovhakk avskjær og kjernehus samt de to andre agurkene og kjør i blender sammen med mesteparten av saften fra 1 sitron, litt salt og yoghurt til godt mikset. Tips! Sitroner varierer i surhet og størrelse så smak deg fram.
  • Sil suppa gjennom en finmasket sil. Smak eventuelt til med mer salt.
  • Sett suppa kaldt frem til servering (gjerne i fryseren de siste minuttene).
  • Laksetartar: Skjær laksen i terninger først, så grovhakk. Bland inn sitronskall, olivenolje, gressløk og smak til med salt og sitronsaft. Legg laksetartaren i former (små kopper for eks.) og sett tartarene i midten av hver sin suppetallerken.
  • Ta agurken ut av fryseren og tin i et par minutter i kaldt vann. Legg de pent rundt omkring laksetartaren. Pynt med dill tilslutt.
  • Nå kan du bære tallerkenene ut til gjestene. Smak til den avkjølte suppa med salt og eventuelt mer sitronsaft, hell den over i en mugge e.l. og hell suppa i tallerkenene.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.