Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Hjemmelaget granola | Main | Bifftartar »
mandag
jan132014

Svinekoteletter med rødløk, eple og calvados

MIDDAG: Middag på under et kvarter.

Dette er en av de rettene jeg liker å lage når jeg har dårlig tid, men likevel vil ha noe skikkelig godt. Lite oppvask blir det óg, ettersom alt lages i én panne.

Det er et poeng å bruke svinekoteletter med fettrand som du selvfølgelig skal sprøsteke. Mens kotelettene hviler steker du tilbehøret og lager pannesausen. Syrligheten fra eplene, sødmen fra rødløken, bittet fra pepperet og harmonien fra calvados og fløte passer perfekt til det smakfulle og saftige svinekjøttet. 

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

Oppskrift på svinekoteletter med rødløk, eple og calvados

TIL 2

litt nøytral olje
2 svinekoteletter med fettrand
0,5 rødløk, i skiver
2 epler, golden delicious, i skiver
1 ts svart pepper, grovstøtt
1 ss smør
2 ss calvados
0,5 dl fløte

  • Skjær noen snitt i fettranden på svinekotelettene.
  • Varm en panne med litt nøytral olje over høy varme. Tips! Dette er en gyllen anledning til å bruke en jernpanne.
  • Sett kotelettene på høykant, så du får sprøstekt fettranden. Brun deretter på begge sider. Salt underveis.
  • Ta koteletten ut, og la de hvile på tallerknene mens du gjør ferdig tilbehøret og pannesausen.
  • Ta jernpannen av varmen (den er det mye restvarme igjen i, men om du bruker en vanlig stekepanne kan du bare skru ned varmen) og legg i smør, rødløk, epler og grovkvernet pepper. Salt litt, og stek under omrøring i 2-3 minutter. Tips! For å kverne pepperet grovt nok må du skru korken på pepperkverna så toppen sitter løst. Alternativt kan du bruke en morter.
  • Ha pannen tilbake over varmen. Skru av kjøkkenvifta. Hell i calvados, og tenn på med en gang (dette kalles flambering). La flammen dø ut, og hell så på fløten. La den koke inn til en saus (ca. 1 minutt).
  • Server sammen med kotelettene.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.