Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Kokospudding med karamellsaus | Main | Svinekoteletter med rødløk, eple og calvados »
tirsdag
jan142014

Hjemmelaget granola

 

FROKOST/MELLOMMÅLTID: Lag din egen frokostbanding.

Jeg liker å lage min egen frokostblanding med det jeg har liggende av flak, gryn, frø, nøtter og tørket frukt. Av og til blander jeg inn litt krydder og. Det blir alltid bedre og ferskere enn det de selger i butikken, og jeg har full kontroll på salt- og sukkermengden.

Ofte blander jeg det bare sammen til en sunn og hverdagslig müsli, men av og til lager jeg en smakfull granola ved å riste blandingen i ovnen med litt olje og honning som i oppskriften under.

Granolaen blir kjempegod med yoghurt eller melk, men vær gjerne kreativ og bruk den for eksempel som topping på desserter.

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

Oppskrift på granola

160 g rugflak
80 g havregryn
80 g solsikefrø
40 g linfrø
40 g grovhakkede mandler
40 g grovhakkede hasselnøtter
40 g grovhakkede valnøtter
bittelitt salt
3 ss nøytral olje
3 ss flytende honning
80 g tørket aprikos
10 g frysetørkede tranebær

  • Bland alt utenom frukt og bær sammen i en ildfastform og stek på 180 grader varmluft i 15-20 minutter. Rør i blandingen hvert femte minutt.
  • Avkjøl. Rør rundt av og til.
  • Grovhakk frukt og bær og bland det inn. Oppbevares lufttett.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.