Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Julebrød | Main | Pasta med skinke og erter »
torsdag
nov272014

Bakte søtpoteter

TILBEHØR: Søt, myk og robust.

Jeg har blitt hektet på søtpotet den siste tiden. Både fordi den smaker godt, passer til mye og er enkel å tilberede. Gi den en drøy halvtime i ovnen så blir den mør og myk, uten å miste sin robuste og rustikke personlighet. 

Søtpotet er som navnet tilsier søtere enn en potet, og det liker jeg å fremheve ved å tilsette bittelitt sukker.

Prøv min bakte variant til det samme du bruker bakte rotgrønnsaker til. En vegetargryte med bønner, langtidsbakt høyrygg av okse eller helstekt kylling, for eksempel. Eller bruk søtpotet neste gang du skal lage bakt potet.

Følg Entusiastisk mat på Facebook! 

Oppskrift på bakt søtpotet

6 hele medium søtpoteter eller 3 store delt i to

2 spiseskjeer extra vergine olivenolje som tåler steking

1/4 ts sukker

1/2 ts fingersalt, for eksempel maldon, fleur de sel eller kosher

1/4 ts chiliflak

  • Skrubb skallet på søtpotetene under rennende kaldt vann.
  • Tilsett søtpotetene og resten av ingrediensene i en bolle, og maser inn smakene.
  • Hell alt over i en ildfast form og bak i ovnen på 200 grader varmluft i 30-45 minutter, eller til søtpotetene er møre.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.