Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Safran-panna cotta | Main | Bakte søtpoteter »
tirsdag
des092014

Julebrød

JUL/BOLLE/DEIG: Her er min oppskrift på julebrød.
Litt smør. En skive brunost. Dette er en av mine favoritter i desember.
Gjerne sammen med en kopp kaffe eller varm sjokolade selvfølgelig.
Oppskrift på julebrød
50 g gjær
6 dl melk
1 kilo hvetemel
10-15 g kardemomme
1 g malt ingefær (kan sløyfes)
10 g salt
150 g sukker
150 g kaldt smør i tynne skiver
300 g rosiner
2 pakker sukat
melk eller egg til pensling (kan sløyfes)
  • Varm opp melken til 30 grader og rør ut gjæren.
  • Bland sammen alle de tørre ingrediensene, utenom rosiner og sukat, i en eltebolle. Tilsett deretter melken og bland lett sammen.
  • Tilsett smøret og bruk eltekroken på kjøkkenmaskinen til å elte deigen i åtte minutter. De første minuttene på lav hastighet, og resten av tiden på middels hastighet.
  • Dekk bollen og la heve i 1 time.
  • Imellomtiden, varm opp noen dl vann til litt under kokepunktet. Bløtlegg 300 g rosiner i det varme vannet. Tips! Dette gjør at rosinene tilfører saftighet til julebrødet og dessuten ikke brenner seg så lett under steking.
  • Slå ned deigen når den er ferdighevet.
  • La rosinene renne av i en sil og kna de, samt sukatbitene, inn i deigen.
  • La deigen heve i ytterligere 30 minutter.
  • Bruk litt mel til å forme 3 runde julebrød på kjøkkenbenken. Dekk disse til og la de etterheve i 30 minutter.
  • Stek julebrødene på 210-220 grader i omkring 25-30 minutter, eller til de er ferdig. Tips! Sjekk om baksten er ferdig med en liten pinne (jeg bruker satayspyd av tre). Pinnen skal være tørr når den kommer ut.
  • Avkjøl på rist. Tips! Når julebrødene er avkjølt er det lurt å pakke de inn i et klede for å unngå at de tørker ut.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.