Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Grøt med havre, rug, fullkornsris og kokosmelk | Main | Hjemmelaget granola »
fredag
mar142014

Kokospudding med karamellsaus

DESSERT: Enkel å lage og lett å like.

Da jeg var liten bodde jeg to år i Nicaragua, og naturlig nok slet jeg litt med maten, men blant ris og bønner dukket det heldigvis opp noen lyspunkt etterhvert som tida gikk.

Her lærte jeg meg blant annet å lage pizza (riktignok uten jordbærsaus som det hender jeg bruker i dag), og jeg fikk mitt første møte med sausen chimichurri, som jeg skal skrive om ved en senere anledning. Favorittdesserten var uten tvil flan de coco - en nydelig og lett kokospudding med karamellsaus, egentlig veldig lik vår karamellpudding.

Jeg har brukt dampovnen til å lage kokospuddingen (se oppskriften under), men i likhet med crème brûléen jeg nylig lagde kan du bake denne i et vannbad i stekeovnen.

Kokospuddingen kan du lage i porsjonsformer eller i en avlang form.

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

Oppskrift på kokospudding "flan de coco" laget i dampovn

TIL 6
140 g sukker
3 ss vann
3 egg
40 g sukker
25 g kokosmasse
4 dl kokosmelk

  • Hell vannet i en tykkbunnet kasserolle og deretter sukkeret. Rist på pannen så det blander seg, og la det deretter smelte til mørk karamell over middels varme uten å røre. Tips! Det er lettere å unngå at sukkeret krystalliserer seg om du ikke rører, men bare beveger forsktig på kasserollen for å lage karamellsausen.
  • Fordel karamellsausen i 6 ildfaste porsjonsformer, og la det stivne.
  • Visp sammen egg og sukker, og visp så inn revet kokos og kokosmelk. Fordel blandingen i formene. Dekk de med plastfolie og damp dem på 85 grader i dampovn i cirka 1 time. 
  • La puddingene avkjøle seg i 20 min i romtemperatur før de settes kaldt i minst 3 timer. Dette kan du gjøre 2 dager i forkant.
  • Når puddingen skal serveres: Skjær med en spiss kniv langs kanten og hvelv de over på desserttallerkner.

 

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.