Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Kyllingvinger | Main | Kokospudding med karamellsaus »
fredag
mar212014

Grøt med havre, rug, fullkornsris og kokosmelk

FROKOST: Perfekt start på dagen.
Det finnes ikke så mye bedre måte å starte dagen på enn med en god og næringsrik grøt toppet med masse frisk og tørket frukt.

Du må antakelig stå opp 15 minutter før, og du må nok røre i grøten mens den putrer, men det er det verdt. Egentlig er det ganske meditativt om man velger å snu på det. Bare husk å bløtlegge fullkornsrisen og havregrynene kvelden før.

Grøten kan toppes med all slags tørket og fersk frukt, samt krydder som kardemomme og kanel, nøtter og honning eller agavesirup. Da jeg tok bildet av grøten hadde jeg på kardemomme, kanel, tørket aprikos og banan, rosiner, svisker og oppskåret kiwi og banan. Godt!

Sjekk gjerne ut oppskriftene mine på granola og smoothie også.

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

Oppskrift på grøt med havre, rug, fullkornsris og kokosmelk
TIL 4
90 g fullkornsris, rundkornet/kort
90 g havregryn
90 g rugflak
5 dl vann
1/2 ts salt
8 dl kokosmelk
 
  • Bløtlegg ris og havre over natta.
  • Neste morgen: Sil av vannet og tilsett i en kasserolle sammen med rug, salt og 5 dl vann.
  • Kok opp under omrøring til det tykner.
  • Tilsett kokosmelken, og gi det et oppkok. La grøten småputre i 15-20 minutter, tilsett mer vann eller kokosmelk underveis om det blir nødvendig.
  • Server grøten med en blanding av det du liker av fersk og tørket frukt, nøtter, honning eller agavesirup, kardemomme og kanel.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.