Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Bakte søtpoteter | Main | Chevresalat »
mandag
mai262014

Pasta med skinke og erter 

MIDDAG: Enda en enkel hverdagshelt.

Jeg er glad i å stå i timesvis på kjøkkenet, men ofte har jeg ikke tid til det, og da er enkle og kjappe middager gode å ha i ermet. Gjerne med få ingredienser man kanskje til og med har liggende hjemme.

Andre tips til enkle og kjappe middager her på ENTUSIASTISK MAT er blant annet disse svinekotelettenelaks med dill eller denne enkle tomatsuppen.

I dag har jeg laget en pastarett som er lett å like, både for store og små. Det eneste du bør tenke på er at pastaen du velger klarer å fange opp all den gode sausen. Jeg har brukt orrechiette, men penne eller farfalle er gode alternativ. Om du orker å lage pastaen selv, så er hjemmelaget tagliatelle også veldig godt til dette.

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

Oppskrift på pasta med skinke og erter i fløtesaus:

Til 2

250 g pasta
100 g kokt skinke, i biter
1 dl fløte
litt revet muskatnøtt
50 g revet parmesan + mer ved servering
100 g frosne grønne erter
1/2 bunt gressløk, finsnittet

  • Kok pastaen al dente. Tips! Bruk 10 g salt per liter vann.
  • Kok opp godt saltet vann, og tilsett ertene. La de få et raskt oppkok, og sil av. Tips! Bruk 30 g salt per liter vann. 
  • Kok fløten inn til halvparten.
  • Riv i muskattnøtt og tilsett skinken.
  • Hell i ferdigkokt pasta, parmesan, erter og gressløk. Rør rundt og smak til med salt.
  • Dryss over mer parmesan ved servering.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.