Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Mellomgrovt valnøttbrød | Main | Julebrød »
torsdag
jan222015

Safran-panna cotta

 

Dessert: En eksotisk variant av klassisk panna cotta.

Panna cotta betyr kokt fløte, og vanligvis smaksettes denne først og fremst med vanilje, men denne puddingen kan varieres med utrolig mange forskjellige smaker.

Denne gangen har jeg laget en variant med safran og sitronskall som smaker fantastisk godt.

Server gjerne med en frisk appelsinsalat eller noen appelsinfileter.

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

 

Oppskrift på safran-panna cotta:

TIL 6

6 dl fløte
0,5 dl melk
120 g sukker
1/2 ts safrantråder
Zest av 1 sitron, økologisk
4 gelatinplater, oppbløtet i fem minutter

 

  • Mål opp alt bortsett fra gelatinplatene i en kasserolle, og bring til kokepunktet under omrøring. Legg på et lokk og la trekke i 10 minutter.
  • Sil røren over i en ren kasserolle. Varm opp til kokepunktet under omrøring, og rør inn oppbløtede gelatinplater. 
  • Hvis du gidder så anbefaler jeg å avkjøle blandingen i et kaldt vannbad under jevnlig omrøring. Tips! Dette gjør du ved å fylle en beholder med kaldt vann, helst med isbiter i, som er større enn beholderen med røren i. Ved å avkjøle røren slik blir smakene bedre fordelt, konsistensen blir bedre, og dessuten stivner panna cottaen mye raskere når du setter den til avkjøling.
  • Fordel røren i seks former. Dekk de med plast og sett de til avkjøling i 3-4 timer til de har satt seg.
  • Hvelv panna cottaene over på desserttallerkner: Det gjør du ved å skjære med en spiss kniv langs kanten på formene, cirka 1 cm dypt. Dypp deretter formene i varmt vann til de løsner. 
  • Server med en frisk appelsinsalat, evt bare noen appelsinfileter.

 

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.