Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Mole | Main | Lammelårskive, rotfrukter, kantareller og salsa verde »
fredag
okt022015

Gnocchi bolognese

Middag: Comfort food på sitt aller beste.

Jeg kommer ikke på noe som kan passe bedre enn regntung høstkveld enn gnocchi med bolognese. Enten du skal lage et familiemåltid, vennemiddag eller ha en romantisk tête-à-tête. Les her hvordan lage fantastiske gnocchi.

Vi som liker vin benytter selvfølgelig anledningen til å åpne en god italiensk rødvin til. Jeg drakk sicilianske Planeta Plumbago Nero d'Avola 2013 sist jeg spiste dette, og den satt som bare det!

Har du tid, så vil det være perfekt å runde av kvelden med min safran-panna cotta til dessert. Den går raskt å lage, men trenger noen timer på å sette seg.

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

Oppskrift på gnocchi bolognese:

TIL 6

50 g smør
100-150 g bacon
1 løk, finhakket 
1 stilk stangselleri, i små terninger
6 hvitløkfedd, finhakket
1 lite glass tomatpure
1 ts timianblader
litt tørket oregano
2 laurbærblad
2,5 dl hvitvin, evt 2 ss hvitvinseddik og 2 dl vann
600 g kjøttdeig
400 g svinekjøttdeig
4 dl melk
nykokte gnocchi
2 ss hakket bladpersille
parmesan eller pecorino, til servering

  • Lag gnocchiene parallelt med bolognesen - oppskriften finner du her. Tips! Gnocchiene bør spises nykokte, så time slik at bolognesen er klar til servering når gnocchiene kokes. 
  • Skjær opp bacon i små terninger eller biter og la de svette i en kasserolle eller emaljert gryte på lav varme med smøret i 10 minutter.
  • Tilsett løk og surr videre på middels varme i 10 minutter.
  • Tilsett så stangselleri og hvitløk og surr videre i 2 minutter.
  • Tilsett tomatpuré og surr i ytterligere 2 minutter.
  • Hell i hvitvin og urter og kok opp, senk varmen og la det putre.
  • Brun oksekjøttdeigen godt, del den opp og stek til den er skikkelig gyllenbrun. Tips! Jeg synes det er et poeng å få kjøttdeigen ordentlig gyllen og godt brunet.
  • Brun deretter svinekjøttdeigen veldig lett og hakk den opp. Ikke stek den tørr.
  • Tilsett kjøttet i gryten, varm opp til kokepunktet, senk så varmen og la den putre forsiktig under lokk i minst 20 minutter, helst mer, gjerne én time (mulig du må tilsette litt vann underveis).
  • Ti minutter før servering tilsettes 4 dl melk. Kok opp og la putre i 10 minutter.
  • Smak til bolognesen med salt og tilsett nykokte gnocchi. Dryss over finhakket persille til slutt og server med nyrevet parmesan og pecorino.

 


Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.