Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Pulled pork tacos | Main | Safran-panna cotta »
torsdag
feb052015

Mellomgrovt valnøttbrød

 

Brød/Frokost/Lunsj: Godt og holdbart brød.

Jeg har laget oppskrift på mellomgrovt valnøttbrød. Det er både sunt og godt, og det passer perfekt med pålegg, i matpakken, eller sammen med oster eller en salat (gjerne denne chevresalaten).

Å lage ordentlig gode brød er ikke vanskelig, men det krever ofte litt tid og oppmerksomhet. Belønningen ved å lage brødet skikkelig er at det ikke blir tørt med en gang. Oppbevar det utildekket på fjølen med snittsiden ned, så holder det seg i flere dager.

Et av poengene for meg med å lage hjemmelaget brød er å kutte ned på saltmengden, derfor tilsetter jeg relativt lite salt i dette brødet.

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

Oppskrift på mellomgrovt valnøttbrød

Til 2 brød

7,5 dl kaldt vann
20 g gjær

750 g hvetemel, siktet
250 g sammalt hvete grov
100 g rugmel, siktet
5 g salt

150 g valnøtter

 

  • Løs ut gjæren i vannet.
  • Tilsett alt utenom nøttene og elt på sakte fart i 5 minutter, til deigen begynner å slippe. Øk hastigheten i 1-2 minutter, til deigen slipper og samler seg rundt eltekroken.
  • Tilsett valnøttene og elt på sakte fart i 1 min til de er blandet inn. Tilslutt øker du hastigheten igjen og elter i 1 minutt til.
  • Dekk deigen og la den heve til dobbel størresle, i cirka 2 timer.
  • Del deigen i to emner, og la den hvile i 20 min.
  • Form 2 runde brød. Dryss de med litt sammalt mel. 
  • La brødene etterheve til dobbel størrelse, i cirka 1 time.
  • Lag noen snitt med en skarp kniv og stek brødene på 210 grader varmluft i omkring 50-55 minutter. Tips! Sjekk om de er ferdig ved å stikke en pinne inn i dem, om de kommer ut igjen uten deig på så er brødene klare.

 

 

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.