Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Oksehaleragu | Main | Mellomgrovt valnøttbrød »
tirsdag
mar242015

Pulled pork tacos

MIDDAG/SNACKS: To fredagsfavoritter i én!

På fredager har jeg i likhet med mange andre noen favoritter som går igjen. Dette er gjerne dagen for mat som spises med hendene, enten det er tacos, sommerruller, sushi, pizza, burger eller pulled pork.

Her er en fusjon av to favoritter: pulled pork og tacos.

Pulled pork tacos er enkel og stressfritt å lage, det eneste du må huske er å sette kjøttet i ovnen før du legger deg eller drar på jobb. Kjøttet trenger nemlig seks timer i ovnen, men da er også jobben gjort. Bare riv opp kjøttet med to gafler, og server med salsa, tortilla og rømme.

Anbefaler en god tequila (for eksempel denne) før maten og lyst øl underveis. Eventuelt kan du mikse noen margarita!

Følg Entusiastisk mat på Facebook! 

Oppskrift på pulled pork tacos

TIL 4
800 g svinenakke

Rub:

2 ss brunt sukker
1 ts chilipulver
1/2 ts kajennepepper
1/4 ts svart pepper
1/2 ts oregano
1/2 ts cumin
1 ts paprikapulver, gjerne søt og røkt
1 ts salt

Saus:

1 boks hakket tomat
1 dl vann
2 fedd hvitløk, presset gjennom hvitløkpresse
2 ss brunt sukker
1/2 ts oregano
1/2 ts paprika, gjerne søt og røkt
1/2 ts cumin
1/2 ts chilipulver
1/2 ts salt

Kålsalsa:

5 dl snittet kål eller rødkål
2-4 jalapeno med frø, hakket
2-4 vårløk, snittet
2 lime, saften
En liten potte koriander

Maistortillas

Rømme

  • Bland sammen rubben.
  • Tørk av kjøttet og gni rubben inn i kjøttet.
  • Bland sammen ingrediensene til sausen og hell de i en ildfast form.
  • Legg kjøttet i formen, dekk med aluminiumsfolie og bak på 130 grader varmluft i 6 timer.
  • Ta kjøttet ut av ovnen, riv det i grove biter med to gafler. Bland kjøtt og saus godt.
  • Kålsalsaen: Snitt kålen og hakk jalapeno og vårløk. Skvis over limesaft, smak til med salt og tilsett korianderblader rett før servering.
  • Når du er klar til å spise: Dekk formen med folie og varm opp kjøttet på 180 grader varmluft.
  • Server med varme maistortillas, kålsalsa og rømme.

 

 

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.