Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Laksepasta | Main | Pulled pork tacos »
fredag
apr102015

Oksehaleragu

MIDDAG: Lag en nydelig pastarett med oksehalekjøttet fra kraftkokingen.

Dette er suveren mat, og en god belønning etter en dag med kraftkoking. Du trenger litt av denne flotte oksehalekraften og en del av kjøttet du har plukket av oksehalebeinene etter kraftkokingen.

Lag gjerne tagliatelle selv om du gidder. Les hvordan i min pastaskole.

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

Oppskrift på oksehaleragu:

TIL 4
Olivenolje
1 løk
2 hvitløkfedd
Litt tørket chili
300 g plukket oksehalekjøtt
2 dl av den reduserte oksehalekraften
Salt
Nykvernet svart pepper


Tomatsaus:
Olivenolje
1 rødløk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
1 ts tomatpure
1 boks hakket tomat
4 tomater, hakket
1/2 ts sukker
1 ts hvitvinseddik
Litt tørket chili
En klype eller to oregano
Hakket persille

Til servering:

Tagliatelle til fire porsjoner, gjerne hjemmelaget laget av 400 g hvetemel og 4 egg
Parmesan, revet
God olivenolje

 

  • Lag tomatsausen i en gryte: Surr løk og hvitløk i 5 minutter. Tilsett tomatpureen og fres i 2 minutter. Tilsett tomatene og surr i 2 minutter. Tilsett resten av ingrediensene, kok opp og la putre på svak varme i 30 min.
  • I en annen gryte: Surr løk og hvitløk blank og sødmefulle i 3-5 minutter. Tilsett kjøttet og chili etter smak, og surr i 2-3 minutter. Tilsett kraften og kok den godt inn.
  • Tilsett oksehaleblandingen i tomatsausen. Kok opp, og smak til med salt og godt med nykvernet svart pepper.
  • Bland inn hakket bladpersille ved servering.
  • Server med nykokt tagliatelle, god olivenolje og parmesan.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.