Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Tomatsuppe med chili, risoni og egg | Main | Oksehaleragu »
tirsdag
apr282015

Laksepasta

Middag: Enda en enkel og kjapp hverdagsfavoritt.

Her er min tolkning av kanskje den norskeste av alle pastaretter: laksepasta.

Middager hvor det tar like lang tid å lage sausen som det tar å koke pastaen, uten å kompromisse på smak, er fantastisk å ha i bakhånd. Ved dette tilfellet har du kanskje til og med alle ingrediensene du trenger liggende i skuffer og skap?

Om du har litt ekstra tid så lager du hjemmelaget tagliatelle (se hvordan i min pastaskole), det er ikke nødvendig, men definitvt verdt det.

Server gjerne en frisk hvitvin til.

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

Oppskrift på laksepasta:

Til 2

200 g spagetti eller tagliatelle (hjemmelaget av 200 g mel og 2 egg)
1 ss smør
1/2 rødløk eller 1-2 sjalottløk, finhakket
2 dl fløte
1 dl rømme eller creme fraiche
100-150 g røkelaks, i biter
1 ss små kapers
1 jalapeño, i tynne skiver
Litt sitronsaft
En liten neve basilkumblader

  • Surr løk i en kjele med smør i 3 minutter til den er blank.
  • Hell i fløte og kok inn til det halve.
  • Tilsett rømme og kok opp.
  • Tilsett røkelaks, rør rundt, ta kjelen av varmen og hell i nykokt pasta sammen med litt av pastavannet (omkring 3-4 ss).
  • Smak til med salt og sitronsaft.
  • Rør inn kapers og jalapeño.
  • Legg opp på tallerkener og dryss over basilikumbladene.

 

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.