Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Ukemeny mai 2015 | Main | Laksepasta »
fredag
mai012015

Tomatsuppe med chili, risoni og egg

Middag/lunsj/suppe: Min favorittmåte å servere tomatsuppe på.

En av de første oppskriftene jeg la ut på ENTUSIASTISK MAT var min enkle tomatsuppe. Den kan naturligvis serveres på mange måter, og her er min favorittmåte.

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

Oppskrift på tomatsuppe med chili, risoni og posjert egg:

Til 4
3 ss olivenolje
1 rødløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1/4-1/2 ts chiliflak
2 bokser gode tomater
1 ts rørsukker, eventuelt annet sukker
5 dl vann eller grønnsakkraft
2 ts sherryeddik, eventuelt annen vineddik
Salt
Creme fraiche eller rømme
100 g risoni
4 egg
1/2 bunt gressløk, finsnittet
  • Varm en kasserolle med olivenolje over middels varme, og surr løk og hvitløk i 5-10 minutter.
  • Tilsett chili, og surr i 1 minutt til. 
  • Tilsett tomater og sukker, og kok opp.
  • Hell i vann eller kraft og kok opp. La småputre i 10 minutter.
  • Imellomtiden kok eller posjer egg (se hvordan posjere egg her) og kok risoni al dente i lettsaltet vann. Tips! Tilsett 10 g salt per liter vann ved koking av pasta.
  • Kjør suppen med stavmikser eller blender. Smak til med salt og sherryeddik.
  • Bland inn risoni, og fordel suppen i dype tallerkner. 
  • Server med egg, gressløk og en klatt creme fraiche eller rømme. Tips! Strø rikelig med maldonsalt over eggeplommen.

 

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.