Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Bakt breiflabb med kremet pasta, spisskål og jalapeño | Main | Ukemeny mai 2015 »
mandag
jun012015

Cookies med sjokoladebiter

Kjeks: Farlig gode cookies.
For flere år siden utviklet jeg denne oppskriften, og den har blitt en gjenganger hjemme hos meg. Av og til er det lov å gjøre som amerikanerne: Lage noen skikkelig gode kjeks og bare nyte.
Om du pakker kjeksrøren inn i plast kan den oppbevares noen dager i kjøleskapet, eventuelt flere måneder i fryseren.
Oppskrift på cookies med sjokolade:
200 g brunt sukker
125 g smør, usaltet
0,5 stk vaniljestang, bare frøene
1 ss melk
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 ts salt
1 stk egg
1 stk eggeplomme
100 g sjokoladechips, evt oppskåret sjokolade

  • Pisk romtemperert smør, sukker og vaniljefrø lysebrunt og luftig.
  • Rør inn melken med en slikkepott.
  • Bland mel, bakepulver og salt og rør det inn med slikkepott.
  • Rør inn egg og eggeplomme med slikkepott.
  • Vend inn sjokoladechips med en slikkepott. Tips! Om du bruker sjokoladeplater: Del sjokoladen i små biter og sil bort det verste grumset.
  • Bruk en spiseskje til å fordele røren utover et stekebrett med bakepapir. Tips! En spiseskje er passe per kjeks. Pass på å fordele de med godt mellomrom, de vil renne ut og bli dobbelt så store under steking.
  • Stek med en gang midt i ovnen i 10-15 minutter på 190 grader. Bruker du varmluft kan du steke flere brett samtidig - senk da til 170 grader.
  • La kjeksene avkjøle seg et par minutter på brett for å la dem stivne litt - deretter avkjøles de ferdig på rist.
  • Oppbevar cookiesene i en tett kakeboks i kjøleskapet.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.