Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Lammelårskive, rotfrukter, kantareller og salsa verde | Main | Cookies med sjokoladebiter »
onsdag
jun032015

Bakt breiflabb med kremet pasta, spisskål og jalapeño

Middag: Aromatisk fiskerett med masse smak.
Jeg har laget oppskrift på bakt breiflabb som passer til neste gang du vil ha et godt fiskemåltid.
Breiflabben takler aromatiske ingredienser med litt futt i på mesterlig vis. Til å balansere disse smaken har jeg gått for en kremet pasta med norsk spisskål.
Jeg hadde en åpnet riesling fra helgen og den var ok til, men tipper en italiensk verdicchio eller soave vil fungere enda bedre her.
Oppskrift på bakt breiflabb med kremet pasta, spisskål og jalapeño:
TIL 4
600 g breiflabb i fire stykker á 150 g
Salt
God olivenolje
1 jalapeño
2 økologiske sitroner
200 g makaroni eller risoni
2 spisskål, evt 1 nykål
1 boks créme fraîche
1/2 potte basilkum, snittet
  • Varm ovnen til 160 grader varmluft.
  • Hell litt olivenolje i en ildfastform, salt breiflabbstykkene godt og legg dem i formen. 
  • Skjær jalapeñoen i tynne skiver og strø de over fisken.
  • Riv over skallet fra 1 sitron og hell over mer olivenolje.
  • Bak breiflabbstykkene i ovnen til de har en kjernetemperatur på 50 grader.
  • Imellomtiden, lag den kremete pastaen med spisskål. Tips! prøv å time så pasta og spisskål blir ferdig omtrent samtidig med fisken (breiflabben skal hvile i 3 minutter).
  • Kok pasta i lettsaltet vann. Tips! 10 g salt per liter vann.
  • Del spisskål i fire, skjær deretter i 1 centimeter tykke strimler som du koker i godt saltet vann i 2 minutter. Tips! 30 g salt per liter vann.
  • Ta breiflabben ut av ovnen, skvis over sitronsaft av 1/2 sitron og la den hvile 3 minutter. Tips! Du kan bruke annen fisk, som for eksmpel kveite, lysing eller lange. De trenger ikke å hvile.
  • Samtidig i en annen kasserolle, kok opp créme fraîche og hell i nykokt spisskål og pasta, samt en liten skvett av pastavannet. Bland godt og rør inn basilikum og revet skall fra den andre sitronen. 
  • Smak til med saften av 1/2 sitron og litt salt.
  • Legg opp pastaen på tallerkner, sett fiskestykkene på toppen og strø jalapeño pluss noen ekstra basilikumblader over og rundt.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.