Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Løkbresert høyrygg av okse med søtpotet og grønn salat | Main | Pappas margarita »
torsdag
mar312016

Lapskaus

Middag: Sikringskost som egentlig fortjener å være festmat.

Lapskaus er en av de gamle gode norske husmannsklassikerne jeg tar meg selv i å tenke på som litt traust. Helt til jeg tar en skje. Da kommer jeg på hvor godt det er.

Jeg bruker salt lammekjøtt når jeg lager lapskaus. Hvordan og hvor lenge det bør vannes ut varierer etter hvor salt det er. Her har jeg brukt lammekjøtt som inneholder 1,5 prosent salt, og da fungerer det fint å bare koke det opp en gang, for så å sile vekk oppkoksvannet.

Flatbrød og smør, eventuelt skjenning, hører med.

Drikketips: Godt lyst øl, for eksempel Skoddehav fra Kinn.

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

Oppskrift på lapskaus:

I kilo saltet lammekjøtt på beinet (1,5 % salt)
800 g kokefaste poteter
1/2 stor sellerirot
1/2 middels kålrot
4 store gulrøtter
1 purre, ikke det mørkegrønne
En neve hakket kruspersille
Salt
Nykvernet svart pepper

  • Dekk lammekjøttet med vann og kok opp. Sil av. Tips! Dette fjerner en del av saltet.
  • Dekk kjøttet med 1 liter vann. Kok opp og la syde i 1,5 time. Ta ut kjøttet og fjern bein og brusk. Skjær det i små biter.
  • Skjær rotgrønnsaker og poteter i små terninger på cirka 1 x 1 cm. Tilsett kraften og kok til møre.
  • Tilsett purre skåret i tynne skiver de siste minuttene.
  • Når alt er klart legges kjøttet tilbake i gryta. Det hele kokes opp, smakes til med salt og pepper, og drysses med persille.
  • Server med flatbrød og smør.

 

 

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.