Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Rabarbrasuppe | Main | Asparges, vinaigrette, egg »
fredag
mai132016

Fisketaco

Middag/kveldsrett: Delikat og frisk.

Når jeg skal lage fisketaco pleier jeg å variere mellom to måter å tilberede fisken. Enten dypper jeg fisken i tempura og friterer den, så den blir lett, fluffy og sprø utenpå, eller så gjør jeg det enkelt ved å rulle fisken i litt maizena og krydder før den stekes. Under finner du min oppskrift på sistnevnte variant.

Her har jeg laget tomatsalsa og guacamole til, men varier gjerne. Mango- eller ferskensalsa er nydelig til for eksempel.

Når det gjelder valg av fisk er det viktigste at den er hvit og fersk. Jeg pleier å bruke torsk eller lange.

Corona med en liten limebåt i flaska er selvfølgelig deilig til.

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

Oppskrift på fisketaco:

TIL 2
300 g lange- eller torskefilet
Salt
1 ss maizena
1/2 ts chilipulver
1/2 ts cumin

Tomatsalsa:
2 tomater uten innmat i små terninger
1/2 rødløk, veldig finhakket
1/2 lime, saft
1/2-1 jalapeno eller grønn chili
1/4-1/2 liten potte koriander

Guacamole:
1 avokado
1/2 fedd veldig finhakket hvitløk, bruk gjerne hvitløkpresse
1/4 lime
Salt

4-6 hvetetortilla
Økologisk lettrømme
Limebåter

 

  • Lag guacamole. Mos avokado og smak til med hvitløk, limesaft og salt. Tips! Her trengs det ganske mye salt.
  • Bland sammen alle salsa-ingrediensene, utenom koriander. Smak til med litt salt, og sett den kaldt mens du steker fisken.
  • Pakk tortillaene i aluminiumsfolie og varm den i ovnen på 160 grader i 10 minutter.
  • Rør sammen maizena, cumin og chilipulver og fordel på en tallerken. 
  • Skjær fisken i 2-3 cm tykke lange biter. Salt dem og rull de så i krydderpaneringen. 
  • Stek fisken i nøytal olje på middels høy til høy varme på begge sider til de er ferdig. Tips! Når fisken flaker seg ved at du trykker litt på den er den ferdig
  • Ved servering blandes koriander inn i salsaen.
  • På tortillaen anrettes først guacamole, så fisk, så salsa. Skvis over lime og topp med rømme.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.