Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Pizza med beter og chèvre | Main | Fisketaco »
torsdag
mai192016

Rabarbrasuppe

Dessert/suppe: Frisk, syrlig og deilig.
Ved siden av komposthaugen i hagen min vokser de raskt på denne tiden av året, så det er bare å ta for seg. Chutney, syltetøy, saft, suppe. Nam!
Oppskrift på rabarbrasuppe:

600 g rabarbra
250 g sukker
6 dl vann
1 vaniljestang 
2 stjerneanis
1 kanelstang

1-2 dl fløte
1-2 ss sukker

  • Skyll og skrell rabarbraen.
  • Del vaniljestangen i to.
  • Kok sukkerlake på skall, sukker, vann, vaniljestang og -frø, stjerneanis og kanelstang i 15-20 min. Sil så du får en ren lake.
  • I sukkerlaken tilsettes rabarbra oppdelt i 2 cm store biter. Kok opp og la trekke på lav varme til mørt.
  • Smak eventuelt til med mer sukker.
  • Server varm, lun eller kald. Gjerne med en krem- eller rømmeklatt tilsatt litt sukker og eventuelt litt av frøene fra vaniljestanga.

 

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.