Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Fisketaco | Main | Løkbresert høyrygg av okse med søtpotet og grønn salat »
fredag
mai062016

Asparges, vinaigrette, egg

Lunsj/forrett: Enkel vårrett på ti minutter.
Nå ligger aspargesene og strutter mot oss i butikkhyllene igjen. Jeg har laget en kjapp og enkel oppskrift som får dem til å skinne.
Server gjerne godt brød og hvitvin til.
Oppskrift på asparges med sennepvinaigrette og stekt egg
TIL 2-4
1 bunt asparges
2-4 egg
litt parmesan
1 ts flytende akasiehonning
1/2 ts dijonsennep
2 ss rødvinseddik
6-8 ss extra virgine olivenolje
urter, for eksempel kjørvel, gressløk eller fersk ramsløk om du får tak i
salt
maldonsalt
  • Knekk av den nederste trevlete biten på aspargesene.
  • Lag vinaigrette ved å blande sammen alt utenom olivenoljen i en liten skål. Visp inn olivenoljen og rør til den emulgerer til en tykk vinaigrette.
  • Stek egg i litt nøytral olje på middels varme til hviten er gjennomstekt, plommen skal være rennende.
  • Kok aspargesene i godt saltet vann i 3 minutter. Tips! Koketiden varierer etter tykkelsen, de er spenstige når de er ferdigkokt.
  • Vend nykokte asparges i vinaigretten. Legg de på tallerkner. Strø over hakkede urter. Riv over parmesan. Topp med egg. Strø godt med maldonsalt på eggeplommene.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.