Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Potetgnocchi med salviesmør | Main | Rabarbrasuppe »
mandag
sep122016

Pizza med beter og chèvre

LUNSJ/MIDDAG/SNACKS: Pizzaen blir skikkelig vakker med beter. God ble den jaggu og!
Sammen med mange andre av landets matbloggere er jeg blitt utfordret av vegetarbloggen Green Bonanza til å lage en oppskrift med beter. Etter en idédrodling ble resultatet en splitter ny oppskrift på hvit pizza med beter og chèvre. Nam!
Inspirasjon til oppskriften fikk jeg fra en vegetarrestaurant på Koster jeg besøkte i sommer hvor de laget en hvit pizza med gresskar og chèvre som smakte nydelig.
Nederst i saken har jeg lagt ved lenker til andre svar på oppskriftsutfordringen - her finner du beter både med salt og søtt(!).
Oppskrift på betepizza:

TIL 4 porsjonspizzaer
4 store beter, gjerne ulike sorter
extra vergine olivenolje
1/2 ss grovt salt
-
Pizzadeig:
250 g hvetemel
250 g pizzamel, tipo00
10 g salt
3 dl vann
15 g extra vergine olivenolje
10 g sukker
15 g gjær
-
Resten av toppingen:
1 pakke Haukeli chèvre naturell
1 beger crème fraîche
timian
rosmarin
1 purre, i skiver
bacon, etter smak
flaksalt
  • Start med å bake betene: Skyll og vask de, og legg de deretter oppå to lag med aluminiumsfolie. Hell over en klunk olivenolje og strø over grovt salt, eventuelt flaksalt. Lukk igjen begge arkene med aluminiumsfolie og bak betene i ovnen i 1-1,5 timer, til de er møre. Skjær av topp og bunn og skrell de.
  • Lag deretter pizzadeigen: Bland sammen mel og salt i en bolle. Bland deretter sammen vann, sukker, gjær og olivenolje i en annen bolle. Hell det våte i melblandingen og rør rundt med en skje til du får en klumpete deig. Dekk med plastfolie og la hvile i 10 minutter. Elt deigen i litt olivenolje på kjøkkenbenken, dekk med plast og la hvile i 10 minutter til. Gjenta denne prosessen to ganger.
  • Imens pizzadeigen hviler kan du forberede toppingen: Bland sammen crème fraîche og chèvre. Smak til med salt og pepper. Skjær baconskivene i passe biter, purren og betene i skiver. Tips! Pass på at betene er avkjølt før du legger dem på pizzabunnene.
  • Lag pizzaene: Kjevle ut pizzabunnene på melet kjøkkenbenk. Smør på chèvrekremen, la det gjerne være litt ujevnt fordelt. Dryss over urtene og fordel toppingen. Stek pizzaene på 250 grader varmluft i cirka 10 minutter. Strø med flaksalt og server.

 

Her er andre bidrag til utfordringen:

Idéfull med Rødmende betefruer

Mias Mat med Ovnsbakt rødbethummus

Lise von Krogh med Stekt og marinert mangold

My Nordic Kitchen med Beet & Berry Bowl

Matmagi med Enkel rødbetesalat

Kvardagsmat med Kvit pizza med beter

Et kjøkken i Istanbul med Krydrede rødbeter og kikerter med harissayoghurt

Siv Baker og Steiker med Rødbetsalat med ostekrem og rugsmuler

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.