Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Hvordan posjere egg | Main | Denne må jeg ha i kjøkkenskuffen »
torsdag
mar142013

Hvordan lage enkel kyllingkraft

BASIS: Det skal ikke store krafttaket til.

Jeg er avhengig av å ha hjemmelaget kyllingkraft tilgjengelig til enhver tid ettersom jeg bruker det i supper (prøv min minestronesuppe), sauser, risottoer og til bresering av kjøtt, for å nevne noe. Derfor pleier jeg å kjøpe hel frittgående kylling som jeg deler opp - lår, bryst og vinger som jeg ikke bruker med en gang fryser jeg ned - av skroget syder jeg kraft sammen med det jeg har liggende av aromater (urter, krydder og grønnsaker).

Også de gangene jeg helsteker kyllingen tar jeg vare på skroget, som senere brukes til kraftkoking.

Ettersom jeg stadig produserer kyllingkraft er det et poeng for meg å gjøre det enkelt, og mange ganger er enkelt mer enn godt nok, som med denne enkle tomatsuppa.

Kraften skal dessuten være rimelig å produsere, så bruk ingredienser du har i grønnsaksskuffen. Her er forslag til aromater å tilsette:

  • løk
  • purre
  • hvitløk
  • gulrot
  • selleri
  • stangselleri
  • sopp
  • fennikel
  • tomat
  • laurbærblad
  • timian
  • bladpersille
  • estragon
  • tomater
  • pepperkorn
  • korianderfrø
  • vin

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

Oppskrift på enkel kyllingkraft

1 kyllingskrog

aromater (se liste ovenfor)

litt salt

  • Start med å skjære de aromatiske ingrediensene i små terninger. Tips! Skjær smått. På 1-3 timer rekker du ikke å koke ut all smaken av terninger så små som 0,5 x 0,5 cm.
  • Skyll skroget med litt kaldt vann, og legg i en kasserolle. Dekk med 2-3 liter vann og kok opp.
  • Skum av grumset som kommer opp til overflaten.
  • Senk varmen slik at væsken syder. Tilsett aromatene og en klype salt.
  • Når kraften har sydet i 1-3 timer, siles den og avkjøles. Tips! Om du har tid, så sett kasserollen med lokk på i kjøleskap til dagen etter. Dette gjør at alt fettet stivner og legger seg på overflaten, og blir enkelt å fjerne.
  • Kyllingkraften holder i minst 4 dager i kjøleskap og 3-6 måneder i fryseren. Tips! Frys ned i poser. Varier mengden i hver pose slik at du har til ulik bruk.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.