Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Hvordan lage vaniljesaus | Main | Hvordan lage enkel kyllingkraft »
fredag
apr052013

Hvordan posjere egg

 

TILBEHØR/FROKOST/BRUNSJ: Det er på tide at vi tar det posjerte egget ned fra pidestallen.

Å posjere egg er langt ifra så vanskelig å lære seg som mange tror, og er derfor en enkel måte å få mye kred på å servere, enten de er tilbehør i ulike brunsjretter, salater eller supper.

Skal du posjere egg til mange er det enklest å posjere de i flere runder. Når eggene er ferdige overføres de rett fra kasserollen og over i et isbad (vann og isbiter). Her kan du oppbevare eggene frem til servering (natten over går bra). Ved servering varmer du eggene i vann rett under kokepunktet. Lag gjerne ett egg for mye så du kan dobbeltsjekke at eggeplommene har rukket å bli varme helt igjennom.

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

Oppskrift på posjert egg

1 ferskt egg

flaksalt til servering

  • Knekk egget i en liten kopp/form som rommer egget.
  • Hell vann i en kasserolle omtrent fem centimeter dypt.
  • Varm vannet opp til kokepunktet.
  • Når vannet er klart helles egget forsiktig fra koppen/formen. Tips! Eggehviten har en fast del som holder seg tett rundt plommen, og en tynn del som vil lage rabalder i kasserollen. Du kan enkelt sile av den tynne hviten før du heller egget i kasserollen. Gjør dette ved å la egget renne kjapt av i en hullsleiv.
  • Bruk en skje til å forsiktig få hviten til å omkranse plommen også fra oversiden. Tips! Gjør dette ved at skjeen får vannet til å bevege eggehviten. Skjeen skal altså ikke være i direkte kontakt med hviten.
  • Hold vannet rett under kokepunktet i 3-5 minutter. Tips! Løft opp egget med en hullsleiv og kjenn med fingeren på plommen for ønsket konsistens på plommen.
  • Løft egget forsiktig ut med en hullsleiv, og la egget renne av på en tallerken med kjøkkenpapir/rent kjøkkenhåndkle. Du kan nå skjære eggehviten pen om du ønsker det.
  • Server egget. Tips! Husk å drysse litt flaksalt over plommen ved servering.

Bruk kommentarfeltet om du lurer på noe!

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.