Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Hvordan steke sopp | Main | Hvordan lage vaniljesaus »
onsdag
aug212013

Hvordan lage bringebærsyltetøy

PÅLEGG: Hvordan lage bringebærsyltetøy.

Skynder meg med å legge ut denne mens det ennå er bringebær igjen på buskene.

Jeg liker å blande bærene med sukker tilsatt pektin når jeg lager bringebærsyltetøy – til 1 kilo bringebær bruker jeg 500 g sukker med pektin, som jeg lar stå i omtrent en halvtime så sukkeret får løst seg opp.

Deretter koker jeg opp under omrøring, og koker til ønsket konsistens. Denne gangen tok det 6 minutter. Sjekk konsistens til syltetøyet ved å legge en liten klatt på en asjett som du avkjøler raskt i kjøleskap.

Jeg pleier som regel å helle syltetøyet i plastbokser som fryses, men om du vil legge det på steriliserte glass så kan du sterilisere glass og lokk ved å vaske dem i såpevann, la de tørke og så sette dem i ovnen på 150 grader i 20 minutter.

Bak gjerne dette nydelige valnøttbrødet til.

Oppskrift på bringebærsyltetøy

1 kilo bringebær

500 g sukker med pektin

  • Rør bær og sukker sammen og la det stå i cirka 30 minutter så sukkeret løser seg opp. Rør gjerne av og til.
  • Ha alt i en kasserolle og kok opp under omrøring. Kok deretter under omrøring i 5 minutter og test om konsistensen er slik du vil ha den, om du ikke er fornøyd koker du litt til. Tips! Sjekk konsistensen ved å legge en liten klatt på en asjett som du avkjøler i kjøleskapet.
  • Legg varmt syltetøy på steriliserte glass eller la det avkjøles en del før du heller syltetøyet i plastbokser som kan fryses fram til bruk.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.