Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.
Navigation
« Hvordan lage hjemmelaget pasta | Main | VIDEO: Hvordan lage brunt smør »
fredag
apr102015

Hvordan lage kraft på oksehaler

 

KRAFT: Utnytt oksehalens superkrefter.

På gråe regnværsdager hender det at jeg kjøper inn en oppdelt oksehale eller to, bruner den i ovnen og koker den med gode aromater. Kraften koker jeg så inn, fryser ned og har på lur til sauser, gryter og supper.

Bonusen er alt det i utgangspunktet seige oksehalekjøttet som nå er blitt vanvittig mørt. Dette er enkelt å plukke av og kan brukes til alt mulig, for eksempel som fyll i ravioli eller til denne nydelige oksehaleraguen. Eventuelle kjøttrester kan fint fryses ned til senere bruk.

Følg Entusiastisk mat på Facebook!

Oppskrift på oksehalekraft

2,5-3 kilo oksehaler
1/2 dl nøytral olje
1 løk
1/4 sellerirot
1 gulrot
5 hvitløkfedd
1 ss tomatpure
Hakkede bladpersillestilker
2 laurbærblad

  • Legg oksehalene i en ildfastform. Maser de inn med olje og salt lett.
  • Brun i 20 min på 240 grader varmluft.
  • Imens de brunes, skjær grønnsakene i små terninger.
  • Surr grønnsakene i nøytral olje i en stor kasserolle.
  • Tilsett tomatpuré og fres i et par minutter.
  • Tilsett hakkede bladpersillestilker og laurbærblad sammen med de brunede oksehalene.
  • Hell på vann til det dekker, ca. 3 liter.
  • Kok opp, og skum av.
  • La syde under lokk på gløtt i 5 timer.
  • La oksehalene avkjøle seg litt i kraften, før du siler. Plukk kjøttet, det gjør ikke noe om det kommer med litt fett, men pass på at det ikke blir med brusk.
  • Imens du plukker kjøttet kan kraften med hell kokes inn til halvparten.
  • Avkjøl kraften til lunken, dekk med lokk og sett i kjøleskap til den er kald. Når kraften er kald, stivner fettet og legger seg på toppen, og blir enkelt å fjerne.
  • Kraften er klar til bruk. Den holder seg minst tre dager i kjøleskap, og kan fryses ned i flere måneder.

 

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
All HTML will be escaped. Hyperlinks will be created for URLs automatically.